Logo - Glamox

Velfungerende samarbeid med løsningsorientert aktør

Glamox sender og mottar i snitt tre vogntog med produkter om dagne, og det er derfor viktig at logistikken fungerer.

Glamox er en ledende leverandør av belysning som tilbyr komplette løsninger for skoler, helseinstitusjoner, kommersielle og industrielle bygninger, detaljhandel, hotell- og restaurantvirksomhet. De produserer og monterer på ulike fabrikker i Norge, Sverige, Estland, Tyskland, Canada og Kina, og er til sammen 1300 ansatte.

Vidar Andreassen er lagersjef hos Glamox, og forteller at de kjøper inn ulike varianter av varmebehandlede paller.

– Vi kjøper både EUR-paller og andre paller i forskjellige størrelser. Også mellomlag, topplater og topplank. Vi sender til hele verden, og pallene må derfor være godkjent.

Norge er tilsluttet den internasjonale standarden for treemballasje, ISPM 15, som krever at norske vareeksportører bruker paller som er avbarket, varmebehandlet eller gasset, og merket.

Aven Holmestrand oppfyller disse kravene, som gjør at Glamox trygt kan frakte varer mellom land.

– Aven har også gjort det enklere for oss ved å merke alle de ulike pallene med fargekoder. Det kan være vanskelig å se forskjell når de er ganske like.

Sender og mottar i snitt tre vogntog daglig
De inngikk avtalen i 2014 og Andreassen forteller at samarbeidet fungerer veldig godt.

– Når vi inngikk avtalen var de veldig løsningsorienterte, og de har holdt alt de lovte. Alt går av seg selv, så vi har knapt kontakt utenom en god jul-hilsen hvert år, før vi kjører på igjen.

Glamox sender og mottar i snitt tre vogntog med produkter om dagen, og det er derfor viktig at logistikken fungerer.

– Leveransen av paller er veldig viktig. Produksjonen vår stopper opp om vi ikke har paller, og vi hadde heller ikke fått sendt noe. Uten paller måtte vi stuet containere manuelt, og hadde trengt tre ganger så mange ansatte, avslutter Vidar Andreassen, og legger til at han trygt kan anbefale Aven Holmestrand videre til andre.